S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA

Evropska sredstva za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila »Javni razpis za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA», ki bo omogočil sofinanciranje slovenskega dela mednarodnih raziskovalno - razvojnih projektov, ki so potrjeni s strani Odbora Visokih predstavnikov programa EUREKA (network project) ali v okviru ene od dveh strateških iniciativ »dežnik« ali »grozd« (umbrella, cluster). Skupna višina sredstev namenjenih za javni razpis znaša 4,5 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj prispeva 80 %. Javni razpis bo predvidoma objavljen danes. 

Namen javnega razpisa je omogočiti podjetjem, ki svojo dejavnost izvajajo na območju Republike Slovenije, polnopravno vključevanje v projekte mednarodnega programa EUREKA in spodbujanje njihove udeležbe na vseh tehnoloških področjih programa EUREKA. Podpira se tudi sodelovanje z javnimi raziskovalnimi organizacijami v obliki svetovanja podjetjem. Cilj je spodbujanje vključevanja podjetij v mednarodne EUREKA projekte v obliki subvencije za raziskovalno-razvojne aktivnosti ter podjetjem omogočiti, da lahko ostajajo v koraku tako z evropskimi raziskovalno-razvojnimi trendi, kot s podjetniškimi trendi, ki nastajajo v evropskem prostoru. Predvidoma bodo nepovratna sredstva dodeljena vsaj 10 upravičencem.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Deli to novico z ostalimi