S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dolge programe socialne aktivacije ter povezovanje z zaposlitvenimi programi

Evropska sredstva za dolge programe socialne aktivacije ter povezovanje z zaposlitvenimi programi

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za dodatni javni razpis za sofinanciranje projektov »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter povezovanje z zaposlitvenimi programi«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo razpisa, ki bo predvidoma objavljen danes, znaša slabe 4 milijone evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma okvirno 3,2 milijona evrov.

Dodatni javni razpis je objavljen zgolj za dodelitev sredstev projektom v tistih regionalnih enotah, v katerih na Javnem razpisu za sofinanciranje projektov »Razvoj in izvajanje dolgih programov socialne aktivacije ter povezovanje z zaposlitvenimi programi« (Uradni list RS, št. 6/17), kjer se je rok za oddajo vlog zaključil dne 20. 3. 2017, ni prispela nobena vloga.

Dolgi programi socialne aktivacije bodo zagotavljali socialne in delovne spretnosti ter znanja osebam mlajšim od 49 let, ki so v zadnjih 24 mesecih najmanj dvanajstkrat prejele denarno socialno pomoč, dvig njihove motivacije, graditev funkcionalnih spretnosti za aktivno reševanje morebitnih socialnih problematik, vključevanje v delovno aktivnost ter njihovo opolnomočenje za približevanje vstopu na trg dela.

Namen dodatnega javnega razpisa je sofinancirati predvidoma 21 projektov v manjkajočih regionalnih enotah, ki bodo razvili in izvajali dolge programe socialne aktivacije ter bodo s svojim celostnim pristopom vplivali na ponovno socialno in zaposlitveno vključenost oseb iz ciljne skupine.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi