S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dozidavo in rekonstrukcijo objekta Vrtec in OŠ Simon Jenko v Kranju

Evropska sredstva za dozidavo in rekonstrukcijo objekta Vrtec in OŠ Simon Jenko v Kranju

Ljubljana 15. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Dozidava in rekonstrukcija objekta Vrtec in OŠ Simon Jenko - PŠ Center«. Skupna višina sredstev, namenjenih za projekt je 5,5 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 3,4 milijona evrov.

Mestna občina Kranj bo sanirala degradirano območje z oživitvijo opuščenega objekta nekdanje srednje ekonomske šole. Območje je degradirano v smislu socialne degradacije, kar je bilo ugotovljeno na podlagi meril in kriterijev za določitev degradiranih urbanih območij Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani.

Cilji v okviru projekta so celovita prenova vzhodnega opuščenega krila objekta na Komenski ulici 4, prenova fasade na zahodnem krilu objekta na Komenski ulici 2 ter ureditev zunanjih površin. V okviru projekta bo odpravljena socialna degradacija.

Več informacij: Ministrstvo za okolje in prostor.

Deli to novico z ostalimi