S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dvig kakovosti sistema vrednotenja neformalno pridobljenih znanj

Evropska sredstva za dvig kakovosti sistema vrednotenja neformalno pridobljenih znanj

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za projekt »Dvig kakovosti sistema vrednotenja neformalno in priložnostno pridobljenih znanj«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo projekta znaša 1,3 milijona evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval dober milijon evrov.

Namen projekta je strokovno ovrednotiti različna orodja, deležnike (delodajalci, sindikati, zbornice in interesna združenja, ministrstva, izobraževalne institucije ter člani komisij, izvajalci, svetovalci, kandidati v sistemu NPK) ter postopke, ki se uporabljajo in delujejo v sistemu vrednotenja neformalnega in priložnostnega učenja ter jih implementirati v prakso.

Projekt bo spodbujal vzpostavitev fleksibilnega sistema izobraževanja, usposabljanja in vrednotenja neformalnega ter priložnostnega učenja, ki bo omogočal lažje prehajanje med izobraževanjem in trgom dela. Na sistemski ravni se bo zagotovil razvoj transparentnih relevantnih kvalifikacijskih struktur, ki bodo v korist tako delodajalcem kot učečim. Z različnimi aktivnosti se bodo razvijala orodja kot podlaga za vrednotenje neformalnega in priložnostnega učenja, ki bodo podpirala certificiranje in pridobitev javne listine, ki izkazuje poklicne kvalifikacije. Pri izvajanju se bodo sistematično vključili socialni partnerji oziroma ključni deležniki pri definiranju učnih izidov in kvalifikacij, preko katerih se bodo vsebine uskladile s potrebami trga dela.

 Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

 

Deli to novico z ostalimi