S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za dvig splošnih kompetenc na področju kulture

Evropska sredstva za dvig splošnih kompetenc na področju kulture

Ljubljana, 12. avgust 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila javni razpis »Razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja za dvig splošnih kompetenc na področju kulture«, ki ga bo Ministrstvo za kulturo objavilo v kratkem. Za izvedbo javnega razpisa v skupni vrednosti enega milijona bo Evropski socialni sklad prispeval 800.000 evrov.

Razpis se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah. Namen javnega razpisa je spodbujanje razvoja inovativnih učnih okolji in prožnih oblik učenja, ki bodo prispevala k dvigu splošnih in drugih kompetenc na področju kulture, krepitev kompetenc strokovnih delavcev v vzgojno–izobraževalnih vsebinah na področju kulture in umetnosti ter razvijanje in izvajanje različnih modelov prehajanja med kulturnimi in umetniškimi vsebinami in okoljem. Kulturno-umetnostna vzgoja, ki vključuje neposreden stik mladih s profesionalno umetnostjo, pomembno prispeva k dvigu njihovih kulturnih kompetenc (kulturna zavest in izražanje), razvoju ustvarjalnosti, inovativnosti, kritičnega in analitičnega razmišljanja ter reševanja problemov. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov na dveh deficitarnih področjih v vzgojno-izobraževalnem prostoru, in sicer gledališča in filma.

Ciljne skupine so mladi (učenci in dijaki), študentje, strokovni delavci, šole in domači ter tuji strokovnjaki. Za razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja je med drugim ključna vzpostavitev skupnega dodatnega strokovnega usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju in strokovnih delavcev v kulturi. Znanja in izkušnje, pridobljena na usposabljanjih na teh področjih, bodo za strokovne delavce uporabna tudi na drugih področjih, saj se film in gledališče tesno prepletata tudi z drugimi umetnostmi. Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

Deli to novico z ostalimi