S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za e-ocenjevanje pri maturi

Evropska sredstva za e-ocenjevanje pri maturi

Ljubljana, 5. september 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za projekt »Priprava in implementacija e-ocenjevanja pri maturi«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša milijon evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov.

Namen projekta e-ocenjevanja pri splošni maturi je krepitev objektivnosti in zanesljivosti centralno vodenega zunanjega preverjanja znanja. Projekt bo prispeval k izboljšanju, poenostavitvi in varnosti zunanjega ocenjevanja in s tem skrajšal celotno obdobje ocenjevanja. Poleg navedenega bo prispeval tudi k zmanjšanju administrativnih ovir pri dostopu kandidatov do svojih rezultatov in skrajšanju časa postopkov vpogledov in ugovorov na rezultate. Ob uvajanju e-ocenjevanja na splošni maturi se bo pripravljala analiza potreb in možnosti za e-ocenjevanje tudi pri poklicni maturi.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi