S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za elektronsko poslovanje v MSP

Evropska sredstva za elektronsko poslovanje v MSP

Ljubljana, 7. september 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Vzpostavitev ali nadgradnja elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019-2022«. Skupna višina sredstev, ki jih prispeva Evropski sklad za regionalni razvoj, je 9,45 milijona evrov. Prispevek na območju kohezijska regija Vzhodna Slovenija znaša skoraj 6 milijonov evrov, na območju kohezijska regija Zahodna Slovenija pa nekaj manj kot 3,5 milijona evrov.

Namen javnega razpisa, ki bo predvidoma objavljen danes, je preko sofinanciranja upravičenih stroškov vzpostavitve ali nadgradnje elektronskega poslovanja podpreti mikro, mala in srednje velika podjetja. S prevzemom elektronskega načina poslovanja lahko ta lažje vstopajo v globalne verige vrednosti in na nove trge, povečajo mednarodno konkurenčnost svojega poslovanja, izboljšajo ter pospešijo interakcijo s poslovnimi partnerji v tujini, učinkoviteje pošiljajo in zbirajo informacije ter izboljšajo odnose v celotni dobavni verigi.

Predmet razpisa je tako sofinanciranje vzpostavitve ali nadgradnje elektronskega poslovanja s tujimi trgi v podjetjih, ki vključuje naslednje ukrepe: elektronsko izmenjavo med partnerji, digitalizacijo nastopov na sejmih, spletne strani za tuje trge, spletne trgovine, produktno-prodajne videe in usposabljanja kot krepitev kompetenc.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi