S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za energetsko prenovo Dijaškega doma Vič

Evropska sredstva za energetsko prenovo Dijaškega doma Vič

Ljubljana, 12. avgust 2022 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila skoraj 1,4 milijona evrov evropskih sredstev za projekt »Energetska sanacija Dijaškega doma Vič«.

V Dijaškem domu Vič bodo v okviru projekta izvedli potrebne ukrepe za celovito energetsko sanacijo ter vzpostavitev učinkovitega energetskega upravljanja stavbe. Dela bodo izvedena na objektu dijaškega doma in stare uprave. Glavni cilj projekta je celovito energetsko sanirati javni stavbi s ciljem zmanjšanja porabe energije in posledično zmanjšanja tekočih obratovalnih stroškov. V okviru projekta bo izvedena zamenjava stavbnega pohištva in razsvetljave, toplotno bodo izolirane zunanje stene in podstrešje, prenovljen bo ogrevalni sistem z vgradnjo termostatskih ventilov, urejeno bo prezračevanje kuhinje in jedilnice, sanirani bodo EM odvodni ventilatorji in vzpostavljen bo centralni nadzorni sistem. Z izvedenimi ukrepi bo predvidoma prenovljenih 13.214,80 m2 neto tlorisne površine.

Za projekt v vrednosti 3.396.768,95 EUR bo Kohezijski sklad prispeval 1.387.458,37 EUR.

Deli to novico z ostalimi