S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za energetsko prenovo Šolskega centra Nova Gorica in Srednje zdravstvene šole Ljubljana

Evropska sredstva za energetsko prenovo Šolskega centra Nova Gorica in Srednje zdravstvene šole Ljubljana

Ljubljana, 29. avgust 2022 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila dobrega 1,9 milijona evrov evropskih sredstev za projekt »Energetska sanacija stavb Šolskega centra Nova Gorica SKLOP A« in 776 tisoč evrov za projekt »Energetska prenova stavbe Srednja zdravstvena šola Ljubljana«.

Šolski center Nova Gorica bo v okviru projekta celovito energetsko prenovil stavbe Strojne, prometne in lesarske šole, Elektrotehniške in računalniške šole ter Srednje ekonomske in trgovske šole ter tako povečal učinkovitost rabe energije. Z izvedenimi ukrepi bo prenovljenih predvidoma 14.137 kvadratnih metrov neto tlorisne površine. Za projekt v višini 4.687.550,69 EUR bo Kohezijski sklad prispeval 1.912.677,61 EUR.

Energetsko prenovo stavbe bo s pomočjo evropskih sredstev izvedla tudi Srednja zdravstvena šola Ljubljana. Natančneje, izvedla bo toplotno zaščito zunanjih sten in ravne strehe, zamenjala stavbno pohištvo, vgradila energetski monitoring in centralni nadzorni sistem, poleg tega pa bo prenovila tudi toplotno postajo in delno prenovila prezračevalni sistem. Z izvedenimi ukrepi bo prenovljenih predvidoma 5.562,15 kvadratnih metrov neto tlorisne površine. Za projekt v višini 2.401.840,91 EUR bo Kohezijski sklad prispeval 776.091,49 EUR.

Foto: Klemen Razinger

Deli to novico z ostalimi