S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za energetsko prenovo stavb v lasti in rabi občin

Evropska sredstva za energetsko prenovo stavb v lasti in rabi občin

Ljubljana, 14. februar 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2018, 2019 in 2020 (JOB_2018)«, ki ga bo Ministrstvo za infrastrukturo objavilo predvidoma v petek, 16. februarja 2018. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 53,8 milijona evrov, vključno z lastnimi viri upravičencev in z viri zasebnih partnerjev v primeru javno – zasebnega partnerstva. Kohezijski sklad bo za razpis prispeval 15 milijonov evrov.

To je že tretji javni razpis, s katerim so razpisana sredstva, namenjena občinam za sofinanciranje projektov celovite energetske prenove, to je usklajene izvedbe ukrepov učinkovite rabe energije na ovoju stavbe (npr. fasada, streha, tla) in na stavbnih tehničnih sistemih (npr. ogrevanje, prezračevanje, klimatizacija, priprava tople vode) na način, da se, kolikor je to tehnično mogoče, izkoristi ves ekonomsko upravičeni potencial za energetsko prenovo.

Razpis se bo izvajal v okviru prednostne naložbe Spodbujanje energetske učinkovitosti, pametnega upravljanja z energijo in uporabo energije iz obnovljivih virov v javni infrastrukturi, vključno z javnimi stavbami, in stanovanjskem sektorju.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi