S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za energetsko prenovo treh večstanovanjskih objektov v Velenju in Ljubljani

Evropska sredstva za energetsko prenovo treh večstanovanjskih objektov v Velenju in Ljubljani

Ljubljana, 26. april – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je v okviru mehanizma Celostne teritorialne naložbe (CTN) izdala odločitve o finančni podpori energetske prenove treh večstanovanjskih stavb v občinski lasti, in sicer dveh v Velenju in ene v Ljubljani.

S ciljem dviga kvaliteta bivanja najemnikov, znižanja stroškov porabljene toplotne energije, upravljanja, vzdrževanja in obratovanja objekta bo Mestna obliča Velenje na območju, opredeljenem v mestni strategiji za trajnostni razvoj, s podporo evropskih sredstev iz Kohezijskega sklada pristopila k obnovi dveh stanovanjskih stavb v njeni lasti. Za investicijo obnove objekta na Vojkovi 12 a v skupni višini 285.000 evrov bo Evropska unija prispevala nekaj več kot 110.000 evrov. Za investicijo obnove objekta Simona Blatnika 1 v skupni višini 310.000 evrov pa bo Evropska unija prispevala slabih 120.000 evrov.

V Ljubljani bo Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana s pomočjo evropskih sredstev energetsko prenovil večstanovanjske stavbe na naslovih: Hladilniška pot 34, Knobleharjeva ulica 24, Cesta Dolomitskega odreda 17, Gerbičeva ulica 47 in Topniška ulica 58. Gre za stanovanja, ki so oziroma bodo oddana v najem z neprofitno najemnino. S prenovo se bo povečala zanesljivost obratovanja stavb ter podaljšala njihova življenjska doba. Skupna višina naložbe znaša dobra dva milijona evrov, od tega bo Kohezijski sklad prispeval nekaj manj kot 282.000 evrov.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi