S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za energetsko sanacijo Doma starejših občanov Fužine

Evropska sredstva za energetsko sanacijo Doma starejših občanov Fužine

Ljubljana, 16. november 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Energetsko sanacijo Doma starejših občanov Fužine«. Za projekt v vrednosti okvirno 2,3 milijona evrov bo skoraj 242.000 evrov prispeval Kohezijski sklad.

V Domu starejših občanov Fužine se bodo zaradi naložbe povečale prostorske zmogljivosti doma z nadzidavo bivalnih enot za eno etažo in preureditvijo obstoječega neizkoriščenega podstrešja nad javnim delom pritličja. Ob tem se bo izvedla tudi energetska prenova, v sklopu katere bodo izvedene izolacija fasade, zamenjava stavbnega pohištva, izolacija temeljev in obodnih zidov pod koto terena,  obnova razsvetljave in toplotne postaje. Gre za še eno od naložb v okviru spodbujanja energetske učinkovitosti, pametnega upravljanja z energijo in uporabo energije iz obnovljivih virov v javni infrastrukturi, vključno z javnimi stavbami.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi