S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za financiranje promocije, animacije in učne pomoči od 2018–2022

Evropska sredstva za financiranje promocije, animacije in učne pomoči od 2018–2022

Ljubljana, 8. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Javni razpis za financiranje promocije, animacije in učne pomoči od 2018–2022«, ki ga bo danes objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, je 2,1 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 1,7 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je povečati vključenost v vseživljenjsko učenje in izboljšati kompetence, ki jih odrasli potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. Cilj javnega razpisa je dvigniti izobrazbeno raven in poklicne kompetence odraslih z izvajanjem promocijskih in animacijskih aktivnosti ter z zagotavljanjem učne pomoči za udeležence izobraževanja odraslih, ki so v času izvajanja učne pomoči vpisani v izobraževalne programe za dvig izobrazbene ravni.

Ciljna skupina so odrasli, ki nimajo zaključene poklicne ali srednje splošne ali strokovne izobrazbe, opravljenega mojstrskega, delovodskega ali poslovodskega izpita, pri čemer imajo prednost tisti odrasli, ki imajo zaključeno največ osnovnošolsko izobrazbo in/ali so stari več kot 45 let.

 

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. 
 

Deli to novico z ostalimi