S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za informacijsko podporo integrirane preventive v zdravstvenih domovih

Evropska sredstva za informacijsko podporo integrirane preventive v zdravstvenih domovih

Ljubljana, 22. marec 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Informacijska podpora integrirane preventive v zdravstvenih domovih«. Skupna višina sredstev, namenjenih za projekt je 2 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,6 milijona evrov.

Namen projekta je informacijsko podpreti integrirano preventivo v zdravstvenih domovih, v okviru katere se preventivna dejavnost razvija, upravlja in neprestano izboljšuje. Projekt vsebinsko dopolnjuje že potrjen javni razpis Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih.

Razvita rešitev bo omogočala sistematično spremljanje uspešnosti preventivnih intervencij v sistemu zdravstvenega varstva, pohitritev procesov dela v Centrih za krepitev zdravja, podprtje in okrepitev komunikacij med izvajalci. Sistem integrirane preventive bo predstavljal horizontalno raven, ki se bo dopolnjevala z vertikalno ravnjo nacionalnega zbiranja podatkov in skupaj bosta predstavljali ter zaokrožili celoto pogleda, obravnave in skrbi za državljana.

Projekt se bi izvajal v 25 zdravstvenih domovih po Sloveniji, ki so bili uspešni na javnem razpisu »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih«.

 

Več informacij: Ministrstvo za zdravje.

Deli to novico z ostalimi