S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za izvajanje preventivnih programov in programov zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog

Evropska sredstva za izvajanje preventivnih programov in programov zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog

Ljubljana, 25. avgust 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za razvoj in nadgradnjo mreže mobilnih enot za izvajanje preventivnih programov in programov zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog«, ki je bil danes objavljen v Uradnem listu. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, je slabih 2,4 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval dobrih 1,9 milijona evrov.

Aktivni uporabniki prepovedanih drog in novih psihoaktivnih snovi so povečini zelo težko dostopna populacija. S svojim življenjskim slogom lahko bistveno povečajo tveganja za različne prenosljive bolezni in slabšanje svojega socialnega položaja. K slabši dostopnosti raznovrstnih služb pomoči za uporabnike prispeva tudi geografska specifika Slovenije s številnimi majhnimi mesti in relativno težko dostopnostjo izven glavnih prometnic.  Pomanjkanje ustreznega kadra, predvsem iz zdravstvene stroke, onemogoča izvajanje celovitih storitev obstoječih programov.

Namen razpisa je sofinanciranje programov za razvoj in nadgradnjo mreže mobilnih enot za izvajanje preventivnih programov in programov zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog in novih psihoaktivnih snovi. Predvideni so ukrepi za razvoj in nadgradnjo programov, ki bodo prispevali k opolnomočenju ciljnih skupin za približevanje trgu dela.

Izvedbena faza projekta bo potekala z vzpostavitvijo in delovanjem strokovnih multidisciplinarnih timov, ki bodo izvajali programe preprečevanja uporabe prepovedanih drog  in novih psihoaktivnih snovi in programe za namen zmanjševanja škode zaradi drog na terenu, in sicer predvidoma v obdobju od 2017 do 2022.

 

Več informacij: Ministrstvo za zdravje.

Deli to novico z ostalimi