S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za javni razpis »Popestrimo šolo 2016–2021«

Evropska sredstva za javni razpis »Popestrimo šolo 2016–2021«

Ljubljana, 8. september 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Popestrimo šolo 2016–2021 - Izobraževanje strokovnih delavcev za krepitev kompetenc šolajočih«. Skupna vrednost javnega razpisa, ki bo objavljen predvidoma jutri, znaša 6 milijonov evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 4,8 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti programa »Popestrimo šolo 2016–2021«, namenjenih profesionalnemu usposabljanju strokovnih delavcev v osnovni in srednji šoli, s pomočjo katerih se bo izboljšalo kompetence učencev in dijakov.

Strokovni delavci bodo na posameznih šolah izvajali individualne in skupinske vzgojno-izobraževalne aktivnosti z učenci oziroma dijaki na način, da se bodo posvečali njihovim individualnim potrebam, primanjkljajem oziroma nadarjenostim, še posebej s spodbujanjem bralne pismenosti, dviga jezikovnih in socialnih kompetenc, kompetence učenja, kritičnega mišljenja, razmišljanja na višjih taksonomskih ravneh, raziskovanja, inovativnosti, ustvarjalnosti, trajnostne naravnanosti, uporabe pametne tehnologije ter podjetništva in podjetnosti v povezavi s karierno orientacijo.

Za namen izvajanja programa je v okviru javnega razpisa predvidena zaposlitev 50 strokovnih delavcev v 50 vzgojno-izobraževalnih zavodih, cilj pa je uspešno zaključeno profesionalno usposabljanje najmanj 10.900 strokovnih in vodstvenih delavcev na področjih osnovnošolskega izobraževanja ter srednjega poklicnega, strokovnega in splošnega izobraževanja.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi