S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za južno obvoznico v Murski Soboti

Evropska sredstva za južno obvoznico v Murski Soboti

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori projekta »Južna obvozna cesta mesta Murska Sobota (1. etapa OBVO Murska Sobota vzhod)«. Skupna višina sredstev za izvedbo projekta znaša 9,9 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval malo manj kot 52 odstotkov oziroma 5,1 milijona evrov.

Po izgradnji južne obvozne ceste bodo delno razbremenjene nekatere mestne ulice in s tem delno izboljšale prometne razmere na območju Murske Sobote, saj se trenutno poleg lokalnega prometa skozi mesto odvija tudi regionalni in tranzitni promet. Z izgradnjo južne obvozne ceste bo delno zagotovljena učinkovitejša in varnejša navezava Goričkega na avtocesto A5, torej na TEN-T omrežje.

Z razbremenitvijo mestnih cest se bodo izboljšali pogoji za vse udeležence prometa, motorizirane in nemotorizirane. Motorni promet se bo odvijal bolj tekoče, zastoji v prometu bodo manjši, kar bo prispevalo tudi k zmanjševanju onesnaženosti zraka. S skrajšanjem potovalnih časov se bodo zmanjšali stroški uporabnikov in eksterni stroški prometa.

V okviru projekta, ki je namenjen izboljšanju prometne infrastrukture na tem območju, bo zgrajenih nekaj manj kot tri kilometre ceste, 294 metrov protihrupne zaščite in tri križišča.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi