S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za karierne centre za mlade

Evropska sredstva za karierne centre za mlade

Ljubljana 20. junij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje projektov kariernih centrov za mlade«. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis je 2,5 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 2 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje dveh večletnih projektov kariernih centrov za mlade, ki bosta šolajoči mladini omogočila večjo dostopnost do storitev karierne orientacije.

Karierna centra za mlade bosta izvajala več aktivnosti za opolnomočenje mladih glede načrtovanja kariere kot npr. informiranje o poklicih, spoznavanje njihovih interesov, lastnosti, kompetenc, prepoznavanje potreb delodajalcev in trga dela. Poleg tega bosta zagotavljala podporo svetovalnim delavcem in staršem pri izvedbi karierne orientacije za šolajočo mladino in razvoj novih pristopov pri izvajanju karierne orientacije za šolajočo mladino.

Programi in aktivnosti, ki jih bosta ponujala karierna centra, morajo biti oblikovani in izvedeni na način, da bodo nadgradili in dopolnili delo šol na področju karierne orientacije.

Sofinancirana bosta dva projekta kariernih centrov za mlade, in sicer eden v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in eden v kohezijski regiji Zahodna Slovenija. V vsaki izmed kohezijskih regij morajo biti vzpostavljene minimalno 3 izpostave kariernega centra za mlade.

 

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi