S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za mala in srednja podjetja v lesarstvu

Evropska sredstva za mala in srednja podjetja v lesarstvu

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila Javni razpis za spodbude za mala in srednja podjetja v lesarstvu, ki ga bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo v kratkem. V okviru javnega razpisa, ki se financira iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah, bo na voljo predvidoma 5,9 milijona evrov.

Sofinanciralo se bo projekte podjetij, ki učinkovito ravnajo z viri in katerih cilj oz. rezultat je nov ali izboljšan proizvod oz. storitev na področju predelave ali obdelave lesa. Spodbujanje razvoja novih ali izboljšanih izdelkov in storitev z višjo dodano vrednostjo na področju predelave in obdelave lesa ter lesnih tvoriv je namreč v tem okviru ključni cilj. Poleg tega se bo z razpisom zasledovalo tudi cilj ustvarjanja novih delovnih mest oz. rasti dodane vrednosti na zaposlenega in spodbujalo učinkovito rabo energije ter obnovljivih virov energije z izvedbo ukrepov, ki bodo prispevali k prehodu Slovenije v krožno gospodarstvo.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi