S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za nakup in postavitev naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije

Evropska sredstva za nakup in postavitev naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije

Ljubljana, 26. marec 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za sofinanciranje nakupa in postavitve naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije za obdobje 2019–2022. Sredstva za izvedbo javnega razpisa v višini 10 milijonov evrov bo prispeval Kohezijski sklad, Ministrstvo za infrastrukturo pa ga bo objavilo predvidoma v petek.

Predmet javnega razpisa je izbor projektov, ki bodo prejeli nepovratna sredstva za nakup in vgradnjo naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije. Gre za nakup fotonapetostnih modulov, opreme, ki je neposredno povezana s pridobivanjem električne energije z izrabo sončne energije, hranilnikov energije in za priključitev na elektroenergetsko omrežje.

Razpisana sredstva so namenjena gospodarskim družbam in samostojnim podjetnikom posameznikom po Zakonu o gospodarskih družbah in zadrugam po Zakonu o zadrugah.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi