S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za nove karierne perspektive

Evropska sredstva za nove karierne perspektive

Ljubljana, 28. 12. 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Podpora novim kariernim perspektivam v letih 2017–2021«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa znaša 2 milijona evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma 1,6 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa, ki ga bo objavilo Ministrstvo za kulturo je sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture. Brezposelne osebe, ki bodo v trenutku vključitve v projekt zaposlitve stare do vključno 29 let, bodo pod strokovnim vodstvom mentorja opravljale naloge in pridobivale znanja, veščine, spretnosti in delovne izkušnje na določenem delovnem mestu. S tem se jim bodo povečale zaposlitvene možnosti za opravljanje teh ali podobnih del. Prijavitelji (upravičenci) so lahko javni zavodi s področja kulture, vključitev posamezne osebe iz ciljne skupine pa bo trajala najmanj dvanajst mesecev v obsegu zaposlitve za polni delovni čas (glede na potrebe upravičenca). Javni razpis na ta način prispeva k vzpostavitvi spodbudnejšega delovnega okolja na področju kulture in k povečanju deleža zaposlenih od vključenih mladih v ukrepe na trgu dela.

Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

 

Deli to novico z ostalimi