S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za obnovitev in ohranjanje habitatov Ljubljanskega barja

Evropska sredstva za obnovitev in ohranjanje habitatov Ljubljanskega barja

Ljubljana, 23. marec 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Obnovitev in ohranjanje mokrotnih habitatov na območju Ljubljanskega barja - PoLJUBA«. Skupna višina sredstev, namenjenih za projekt je dobrih 4,1 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj  prispeval dobra 3,2 milijona evrov.

Namen projekta je vzpostavljanje in ohranjanje ugodnega stanja naslednjih treh habitatnih tipov in vrst, določenih v Programu upravljanja območij Natura 2000:
- habitatni tip 6410 – travniki s prevladujočo stožko,
- habitatni tip 6510 – nižinski ekstenzivno gojeni travniki,
- habitatni tip 7230 – bazična nizka barja in vrste, kamor spadajo strašničin mravljiščar, barjanski okarček, močvirska sklednica, Loeselova grezovka, koščični škratec, kosec, hribski urh in puščavnik.

Aktivnosti projekta so usmerjene k zagotoviti pogojev za upravljanje bivališč obravnavanih vrst in habitatnih tipov, obogatitvi populacij nekaterih obravnavanih vrst, zmanjšanju obsega razširjenosti tujerodnih invazivnih vrst in izvajanju prilagojene kmetijske prakse.

Več informacij: Ministrstvo za okolje in prostor.

Deli to novico z ostalimi