S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za obnovo laboratorija za industrijske bioprocese Biotehniške fakultete

Evropska sredstva za obnovo laboratorija za industrijske bioprocese Biotehniške fakultete

Ljubljana, 13. avgust 2015 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločbo o dodelitvi sredstev iz programskega obdobja 2007-2013 za projekt »Obnova laboratorija za industrijske bioprocese Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani«. Za naložbo v obnovo prostorov in nakup opreme laboratorija v skupni vrednosti slabih 360.000 evrov, bo skoraj 241.000 evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Osnovni namen naložbe je zagotoviti potrebno raziskovalno infrastrukturo za potrebe laboratorija za industrijske bioprocese, kar bo posledično prispevalo k višjemu nivoju raziskovalnega dela. Uresničitev projekta bo doprinesla tudi h krepitvi konkurenčnosti Slovenije, ki sloni na znanju temelječem gospodarstvu in izboljšanju raziskovalno-razvojnih kompetenc, ne le v okviru vpetosti v evropske projekte, temveč tudi pri podpori slovenski industriji.

Z izboljšano raziskovalno infrastrukturo bo omogočen dvig ravni raziskovalne dejavnosti na bioinženirskem področju, usmerjen predvsem v razvoj bioprocesov, ki slonijo na novejših metodah, s čimer bodo lahko raziskovalci še dodatno povečali svojo mednarodno prepoznavnost, tako v mednarodnem kot evropskem raziskovalnem okolju. Izboljšala se bo tudi kakovost izobraževalne dejavnosti, saj se bodo tudi študentom, ki bodo imeli v okviru izobraževanja boljše možnosti za praktično raziskovalno-razvojno delo in s tem za krepitev svojih strokovnih in raziskovalnih kompetenc, izboljšale možnosti za zaposlitev v najbolj zahtevnih delovnih okoljih, tako v industriji kot tudi v akademskem okolju. Projekt bo omogočil tudi mednarodno primerljive znanstveno-raziskovalne pogoje, ki bodo predstavljali temelj inovativnosti in tehnološkega napredka slovenskega znanja na tem področju in prispevali k pozitivnim spremembam na področju prenosa znanja in sodelovanja z gospodarstvom, ki je v zadnjih letih na nekaterih področjih zaradi zastarelosti in dotrajanosti prostorov in opreme stagniralo. Z obnovo laboratorija bodo zagotovljeni pogoji za nadaljnjo krepitev in razširitev sodelovanja s podjetji, tako na področju prenosa znanja kot izvajanja skupnih raziskovalno-razvojnih projektov.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi