S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih tveganj zaposlenih v podjetjih

Evropska sredstva za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih tveganj zaposlenih v podjetjih

Ljubljana, 6. november 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (NAPREJ) - Zdravo in aktivno v prihodnost!«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, ki se bo izvajal v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija, znaša 3 milijone evrov, od tega bo 2,4 milijona evrov prispeval Evropski socialni sklad.

Staranje prebivalstva prinaša številne pomembne spremembe na področju trga dela in delovnih mest, zato bo v okviru projekta razvit program celovite podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih dejavnikov tveganj. Namen projekta je s strokovno osnovanimi in sistematičnimi aktivnostmi zmanjšati oziroma preprečiti pojav psihosocialnih dejavnikov tveganj pri zaposlenih, zlasti starejših. To se bo odražalo v boljšem duševnem zdravju zaposlenih ter posledično nižji bolniški odsotnosti in večji pripravljenosti ter njihovi sposobnosti delati dlje. Poleg tega je cilj projekta tudi izboljšati medosebne odnose na delovnem mestu, motivirati zaposlene, da sami prevzamejo skrb za lastno zdravje, pa tudi ozavestiti in opolnomočiti delodajalce, zaposlene in širšo javnost o pomenu obvladovanja psihosocialnih dejavnikov tveganj in možnostih za izvajanje ukrepov.

Program bo implementiran med 10.000 zaposlenih, zlasti starejših od 45 let, v pilotnih podjetjih (mikro, mala, srednje velika in velika podjetja), s sedežem v Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA.

Deli to novico z ostalimi