S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za odpravo konfliktov na delovnem mestu

Evropska sredstva za odpravo konfliktov na delovnem mestu

Ljubljana, 9. december 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt Odpravimo konflikte na delovnem mestu - ozaveščanje o možnosti posredovanja v sporu med delavcem in delodajalcem ter svetovanje delodajalcem. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta znaša 1,9 milijona evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma okvirno 1,5 milijona evrov.

Cilj projekta, ki je namenjen predvsem delodajalcem, je okrepitev svetovalne in posredovalne vloge Inšpektorata Republike Slovenije za delo, in sicer z uporabo instituta mirnega posredovanja v sporih med delavci in delodajalci. Aktivnosti bodo usmerjene k dvigu ravni ozaveščenosti delodajalcev glede zagotavljanja dostojnega dela zaposlenih, pomena urejenosti delovnih razmerij ter varnega in zdravega delovnega okolja. Vse to bo prispevalo k razbremenitvi inšpektorjev za delo, k preprečevanju novih delovnih sporov in posledično k izboljšanju delovnega okolja oziroma delovanja trga dela. To bo v korist tako delodajalcem kot zaposlenim.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi