S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za ohranjanje in izboljšanje stanja ogroženih živalskih vrst in habitatov v Vipavski dolini

Evropska sredstva za ohranjanje in izboljšanje stanja ogroženih živalskih vrst in habitatov v Vipavski dolini
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Ukrepi za ohranjanje in izboljšanje stanja ogroženih živalskih vrst in habitatov v Vipavski dolini«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo naložbe znaša 3,34 milijona evrov, od tega bo 80 odstotkov oziroma 2,67 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.
 

Namen projekta je ohranjanje, izboljšanje in obnova habitata živalskih ter rastlinskih vrst celotne Vipavske doline. Prispeval bo k povečanju deleža živalskih vrst in njihovih habitatov v ugodnem stanju ohranjenosti, s čimer se bo stanje habitatov ciljnih ogroženih vrst ohranjalo na vsaj 0,201 hektarih površin, na vsaj 152,844 hektarih izboljšalo in obnovilo na vsaj 34,405 hektarih površin.

Pri projektu sodelujejo: Zavod za ribištvo Slovenije, Direkcija RS za vode, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, Mestna občina Nova Gorica, Občina Ajdovščina, Občina Miren – Kostanjevica, Zavod RS za varstvo narave in Zavod za ribištvo Slovenije.

Več informacij: Ministrstvo za okolje in prostor.

Deli to novico z ostalimi