S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za podporne storitve za podjetja

Evropska sredstva za podporne storitve za podjetja

Ljubljana, 1. februar 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022 – za statistično regijo Jugovzhodno Slovenijo, Osrednjeslovensko in Primorsko- notranjsko«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo javnega razpisa znaša 3,9 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 2,8 milijona.

Namen javnega razpisa je pomagati potencialnim podjetnikom ter mikro, malim in srednje velikim podjetjem (MSP), ki se srečujejo s podjetniškimi izzivi. V tem okviru se bo do 31. decembra 2022 financiralo izvajanje brezplačnih storitev na 12 slovenskih poslovnih točkah (SPOT regije) v vsaki statistični regiji. Javni razpis predstavlja ponovitev Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, ki je bil objavljen 29. 9. 2017. Predmet že objavljenega razpisa je bil financiranje izvajanja brezplačnih storitev na 12 slovenskih poslovnih točkah (SPOT regijah) v vsaki statistični regiji na območju Republike Slovenije (en SPOT na statistično regijo), vendar vloge za Jugovzhodno Slovenijo, Osrednjeslovensko in Primorsko-notranjsko niso bile ustrezne. Zato je predmet tokratnega razpisa, ki bo predvidoma objavljen jutri, izvajanje brezplačnih storitev na treh slovenskih poslovnih točkah v omenjenih regijah.

Točke bodo skrbele za promocijo podjetniške kulture, izvajanje celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in MSP ter za povezovanje različnih institucij in vzpostavljanje partnerstev za spodbujanje podjetništva na lokalni in regionalni ravni. Prav tako bodo evidentirale potrebe na lokalni in regionalni ravni in poročanje o zaznanih administrativnih ovirah pri nastajanju in delovanju podjetij.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javna agencija SPIRIT Slovenija.

Deli to novico z ostalimi