S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za podporo storitev inovativnega okolja

Evropska sredstva za podporo storitev inovativnega okolja

Ljubljana, 19. oktober 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za Javni razpis za izvedbo podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2016 in 2017 (SIO 2016 - 2017). Skupna višina sredstev, namenjenih za njegovo izvedbo, znaša 3,2 milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval dobrega 2,3 milijona evrov. Cilj javnega razpisa, ki ga bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo v kratkem, je spodbuditi zagon, rast in razvoj inovativnih podjetij s potencialom hitre rasti.

Namen javnega razpisa je preko subjektov inovativnega okolja vzpostaviti standardizirano, geografsko in programsko uravnoteženo podporo zagonu, razvoju in rasti inovativnih podjetij s potencialom hitre rasti. Povečati želimo njihovo inovacijsko aktivnost, mednarodno konkurenčnost in internacionalizacijo.

Naloge in aktivnosti subjektov inovativnega okolja so prepoznane kot nujno potrebne tako za ustvarjanje učinkovitega podpornega okolja za podjetništvo, kot tudi za nastajanje novih inovativnih podjetij. Gre za koncentrirana, infrastrukturna in strokovna središča, katerih najpomembnejše naloge so promocija podjetništva, pomoč pri razvoju poslovnih zamisli in njihovi komercializaciji. S svojimi aktivnostmi omogočajo dvig števila novonastalih podjetij ter povečanje stopnje preživetja podjetij v zgodnjih fazah razvoja.

Javni razpis je razdeljen v tri sklope: Tehnološki parki, Podjetniški inkubatorji in Univerzitetni inkubatorji. V okviru javnega razpisa bo prepoznanih 370 poslovnih idej in inkubacija 160 novih podjetij.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi