S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za pomoč ljudem ob naravnih nesrečah - poplavah in ostalih ujmah

Z nepovratnimi evropskimi sredstvi podpiramo delo Civilne zaščite na vseh nivojih, v okvir katere spadajo tudi prostovoljni in poklicni gasilci, Gorska reševalna služba, Jamarska reševalna služba ter ostale službe.

Evropska sredstva za pomoč ljudem ob naravnih nesrečah - poplavah in ostalih ujmah
Evropska sredstva za pomoč ljudem ob naravnih nesrečah - poplavah in ostalih ujmah

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt "Zagotavljanje ustrezne opreme za izvajanje nalog na področju zaščite, reševanja in pomoči ob poplavah na državni, regionalni in loklani ravni". Za 28 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Uprava RS za zaščito in reševanje, bo Kohezijski sklad prispeval kar 20 milijonov evrov. Gre za rekorden znesek, saj še nikoli doslej za civilno zaščito in tehnično opremo za pomoč ob naravnih nesrečah ni bilo namenjenih toliko evropskih sredstev.

V Službi Vlade republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko se zavedamo, da je varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami eden od ključnih stebrov nacionalne varnosti, saj zajema aktivnosti na področju zaščite, reševanja in pomoči. Da bo Uprava RS za zaščito in reševanje še naprej uspešno opravljala svoje delo in prispevala k dolgoročnemu obvladovanju poplavne ogroženosti, smo odobrili 20 milijonov evrov evropskih sredstev za 40 specialnih tovornih vozil, 164 menjalnih nadgradenj in 10 priklopnih visokozmogljivih črpalnih enot. Nova sodobna oprema bo omogočila hiter, varen, učinkovit in koordiniran odziv na pojav poplav na celotnem ozemlju Republike Slovenije in zagotavljala večjo zaščito premoženja in življenj ob poplavah.

Vozila bodo locirana na območju celotne države, s čimer bodo omogočene hitre in učinkovite intervencije ter zagotovljena ustrezna tehnična podpora pripadnikom civilne zaščite, gasilcem in ostalim na loklanem nivoju in sicer na 20 hidroloških območjih:

 

 

LEGENDA:

 1. Tržič, Radovljica, Jesenice, Kranjska Gora
 2. Železniki, Škofja Loka, Kranj, Žiri
 3. Dol pri Ljubljani, Ljubljana, Medvode
 4. Dobrova-Polhov Gradec, Ig, Ljubljana, Škofljica, Horjul, Vrhnika, Cerknica, Brezovica, Loška Dolina
 5. Kamnik, Komenda, Domžale, Mengeš, Trzin, Cerklje na Gorenjskem
 6. Hrastnik, Trbovlje, Litija, Moravče, Zagorje ob Savi
 7. Celje, Štore, Žalec, Laško, Nazarje, Vransko, Gornji Grad, Mozirje, Velenje, Solčava, Braslovče, Ljubno, Prebold, Rečica ob Savinji, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Vojnik
 8. Radeče, Krško
 9. Brežice, Kostanjevica na Krki, Grosuplje, Dobrepolje, Ribnica
 10. Brežice, Rogatec, Rogaška Slatina
 11. Prevalje, Ravne na Koroškem, Dravograd, Črna na Koroškem, Mežica, Slovenj Gradec
 12. Duplek, Ptuj, Maribor, Gorišnica, Kidričevo, Pesnica v Slovenskih Goricah, Videm
 13. Ruše
 14. Slovenske Konjice, Poljčane
 15. Gornja Radgona, Šentilj, Črenšovci, Beltinci, Kungota, Ljutomer
 16. Murska Sobota, Moravske Toplice, Odranci, Dobrovnik, Lendava, Velika Polana
 17. Idrija, Cerkno
 18. Šempeter-Vrtojba, Nova Gorica, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Vipava
 19. Koper, Izola, Piran
 20. Kočevje

Naslovna fotografija: PGD Dvor pri Polhovem Gradcu

Deli to novico z ostalimi