S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za poplavno varnost porečja Drave – Območje Meže z Mislinjo

Evropska sredstva za poplavno varnost porečja Drave – Območje Meže z Mislinjo

Ljubljana, 30. marec 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Zagotovitev poplavne varnosti porečja Drave – Območje Meže z Mislinjo – I. faza«. Za projekt v vrednosti 19 milijonov evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 15 milijonov evrov.

Namen projekta je zmanjšanje poplavne ogroženosti na območju Ravne Prevalje in Dravograd – območje Otiški vrh. Z načrtovanimi celostnimi ukrepi za izboljšanje poplavne varnosti ob Meži, Mislinji in Homšnici bo zagotovljena dolgoročna poplavna varnost za 2000 prebivalcev. Ob tem bo dolgoročno omejen tudi vpliv podnebnih sprememb na poplavno ogroženost območja.

Projekt je razdeljen na dve fazi. Prva faza vključuje vse gradbene ukrepe, razen izvedbenega dela ureditve zadrževalnika visokih voda na Poljani in pripravljalne aktivnosti za drugo fazo; druga faza pa vključuje izvedbeni del zadrževalnika visokih voda na Poljani in vse preostale aktivnosti, ki so potrebne za izvedbo celovitega projekta.

Več informacij: Ministrstvo za okolje in prostor.

Deli to novico z ostalimi