S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za prenovo mestnega središča v Murski Soboti

Evropska sredstva za prenovo mestnega središča v Murski Soboti

Ljubljana, 29. oktober 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Prenova mestnega središča - 1. faza« v Murski Soboti. Za naložbo v vrednosti nekaj manj kot pet milijonov evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobre tri milijone evrov.

Predmet projekta je celovita prenova osrednjega območja centra mesta Murska Sobota (Trg zmage, južni del Slovenske ulice). Mestna občina Murska Sobota, ki je projekt uvrstila tudi v svojo trajnostno urbano strategijo, je pristopila k revitalizaciji in ponovni oživiti izpraznjenega mestnega središča. Prenovljeno mestno središče bo predstavljalo privlačnejše okolje za različne ciljne skupine, predvsem prebivalce, zlasti mlade, kar bo pozitivno vplivalo na zmanjšanje izseljevanja in slabih socialnih razmer.

Projekt prenove mestnega središča v Murski Soboti, ki je eden od projektov predvidenih za sofinanciranje z nepovratnimi sredstvi mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN), obsega obnovo odprtih zunanjih javnih površin, delno tudi komunalne infrastrukture (vodovod in kanalizacija).

V primeru dodatnih vprašanj, se, prosimo, obrnite na Ministrstvo za okolje in prostor oziroma Mestno občino Murska Sobota.

Deli to novico z ostalimi