S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za program Po kreativni poti do znanja

Evropska sredstva za program Po kreativni poti do znanja

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila program »Odprt, odziven in kakovosten sistem visokega šolstva - Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016–2020«. Program bo zagotovil povezovanje izobraževanja oz. vključenih visokošolskih zavodov s trgom dela, pri čemer bodo študentje dobili praktične izkušnje. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo programa, znaša 10,6 milijona evrov, Evropski socialni sklad prispeva 80 odstotkov oz. 8,5 milijona evrov.

Cilj programa je okrepljeno sodelovanje in povezovanje visokošolskega sistema z okoljem (z gospodarstvom in negospodarstvom) in izvajanje modelov odprtega in prožnega prehajanja med izobraževanjem in trgom dela. S tem se bo mladim zagotovilo pridobivanje konkretnih in praktičnih izkušenj že med izobraževanjem, razvoj znanj potrebnih za neposredno udejstvovanje pri uresničevanju idej in pridobivanju izkušenj za večanje možnosti zaposlovanja, razvoj podjetnosti in ustvarjalnosti.

Preko izvajanja konkretnih projektov ob partnerskem sodelovanju visokošolskih zavodov z gospodarstvom, raziskovalnim sektorjem in socialnimi partnerji, se bodo posamezniki opremili s kompetencami potrebnimi za ustvarjanje delovnih mest, ki jim bodo omogočile lažji prehod iz izobraževanja v zaposlitev. Rezultati bodo praktične izkušnje, znanja in kompetence, ki jih študenti pridobijo z vključitvijo v projekt, ter seznanjanje delovnih in pedagoških mentorjev z različnimi možnimi oblikami in metodami prenosa akademskega znanja.

Cilj je, da se v program vključi vsaj 2700 dodiplomskih in podiplomskih študentov ter 1400 strokovnih delavcev.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi