S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za projekta prenove ljubljanske Cukrarne in koprskega Olimpijskega bazena

Evropska sredstva za projekta prenove ljubljanske Cukrarne in koprskega Olimpijskega bazena

Ljubljana, 30. april 2018Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitvi o finančni podpori za projekta ureditve Galerije Cukrarna v Ljubljani in območja objekta Olimpijski bazen Koper. Gre za projekta, ki sta del občinskih trajnostnih urbanih strategij, sredstva zanju pa se zagotavljajo iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb.

V okviru projekta ureditve galerije Cukrarna bo izvedena rekonstrukcija obstoječega objekta, s katero se bo izboljšalo urbano okolje in še dodatno oživilo širše mestno središče. Mestna občina Ljubljana želi v nekdanji rafineriji sladkorja urediti sodobni galerijski prostor, ki bo popestril ponudbo na področju vizualne in likovne umetnosti. Za naložbo v vrednosti dobrih 23 milijonov evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj manj kot 11 milijonov evrov.

V okviru projekta, ki je del Trajnostne urbane strategije Mestne občine Koper, bo pa bo občina sanirala degradirano zemljišče na območju javnega objekta - Olimpijski bazen Koper, ki je del kompleksa olimpijskega centra s spremljajočimi programi. Cilj projekta je dokončati obstoječi javni objekt, v katerem bo olimpijski bazen. Z ureditvijo objekta bo odpravljena funkcionalna in socialna degradacija. Za naložbo v vrednosti dobrih 8 milijonov evrov, bo v okviru mehanizma Celostnih teritorialnih naložb Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4,7 milijona evrov.

Več: Ministrstvo za okolje.

Deli to novico z ostalimi