S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja

Evropska sredstva za prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja

Ljubljana, 11. januar 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2017/II«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo v kratkem objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, znaša 1,5 milijona evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 1,2 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa so spodbude za zaposlitve iskalcev prve zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanja, v okviru katerih se bodo učitelji, svetovalni delavci oz. vzgojitelji začetniki preko načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja uvajali v vzgojno-izobraževalno delo v šoli oziroma vrtcu. Gre za čimprejšnjo in ciljno usmerjeno aktivacijo mladih oseb na prehodu iz sistema izobraževanja v zaposlitev preko ustreznih vsebin praktičnega usposabljanja in zagotovljenega strokovnega vodstva za zagotovitev trajnejših učinkov.

Cilj novega javnega razpisa na tem področju je zaposlitev 90 učiteljev začetnikov za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Učitelj začetnik je lahko vključen v neposredno vzgojno-izobraževalno delo, ki zajema samostojno delo, nadomeščanja, sodelovanje na ekskurzijah, mentorstvo učencem in dijakom pri raziskovalnih nalogah ter individualno delo z otroki, učenci in dijaki.

Z javnim razpisom se mladim do vključno 29 let prispeva k zagotavljanju dostopnosti do čim hitrejše in kakovostne zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanja ter s tem k povečanju deleža zaposlenih med mladimi, vključenimi v ukrepe na trgu dela, tako da vključene osebe ob izhodu ostanejo zaposlene.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Deli to novico z ostalimi