S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja za leto 2017

Evropska sredstva za prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja za leto 2017

Ljubljana, 30. september 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja za leto 2017. Skupna okvirna vrednost razpoložljivih sredstev za javni razpis, znaša dobre 3,3 milijone evrov, k temu Evropski socialni sklad prispeva 80 odstotkov. Javni razpis, ki bo prispeval k znižanju brezposelnosti mladih, bo predvidoma objavljen danes.

Ciljna skupina javnega razpisa so mladi do vključno 29 let, ki iščejo prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja in imajo manj ustreznih delovnih izkušenj na tem področju, kot se jih zahteva za pristop k strokovnemu izpitu. Javni razpis bo omogočil zaposlitev več kot 200 učiteljev začetnikov za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vrtcih, osnovnih, glasbenih in srednjih šolah, dijaških domovih ter šolah in zavodih za vzgojo ter izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Učitelj začetnik bo tako pridobival vzgojno-izobraževalne izkušnje, ki so obvezne za pridobitev poklicne kvalifikacije, in opravil vse z zakonom in drugimi predpisi določene aktivnosti za pristop k strokovnemu izpitu s področja vzgoje in izobraževanja. Po izteku pogodbe o zaposlitvi na projektnem delovnem mestu bo z istim zavodom sklenil novo pogodbo o zaposlitvi s trajanjem vsaj do 31. 1. 2018. Namen javnega razpisa je namreč ciljno usmerjena aktivacija mladih oseb na prehodu iz sistema izobraževanja v zaposlitev preko praktičnega usposabljanja in zagotovljenega strokovnega vodstva za zagotovitev trajnejših učinkov.


Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Deli to novico z ostalimi