S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za rast podjetij na področju rabe lesa

Evropska sredstva za rast podjetij na področju rabe lesa

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila »Javni razpis za spodbude za rast podjetij na področju rabe lesa (P2L)». Njegov namen je spodbuditi rast podjetij in uspešen prenos idej podjetnih posameznikov ter skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih delovnih mest. Skupna višina sredstev namenjenih za javni razpis, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj, je 500.000,00 evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje operacij podjetij, ki so usmerjena k novim in izboljšanim poslovnim ter proizvodnim procesom, ki uvajajo uporabo lesnih ostankov in odpadkov, razvijajo zelene produkte ter delujejo na področju rabe lesa. Poudarek je na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev ter razvoju inovativnih poslovnih modelov na področju rabe lesa. Zasleduje se uvajanje proizvodov in storitev z višjo dodano vrednostjo ter povezovanje in izmenjava znanja v gozdno-lesni verigi. Spodbujajo se predvsem ukrepi za učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije ter ukrepi za izboljšanje učinkovite rabe virov, ki bodo prispevali k prehodu Slovenije v krožno gospodarstvo. Razpis bo izvajal Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Deli to novico z ostalimi