S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za razvoj in promocijo integralnih produktov turističnega gospodarstva

Evropska sredstva za razvoj in promocijo integralnih produktov turističnega gospodarstva

Ljubljana, 4. avgust 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za sofinanciranje razvoja in promocije integralnih produktov turističnega gospodarstva, ki ga bo predvidoma danes objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, znaša dobrih 8 milijonov evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 7 milijonov evrov.

Namen javnega razpisa je spodbuditi podjetja k bolj inovativnemu pristopu pri oblikovanju turističnih  produktov oz. storitev in pomagati pri njihovem trženju ter promociji. S te bodo malim in srednje velikim podjetjem omogočeni pogoji za pospešen razvoj turistične dejavnosti, kar bo prispevalo k večji konkurenčnosti turističnih MSP-jev na globalnem trgu. Spodbuja se poslovanje, ki temelji na načelih trajnostnega razvoja in digitalnega trženja. Pri aktivnostih vezanih na umestitev turističnega produkta na trg je poudarek na digitalnih vsebinah. Upravičenci do sredstev so gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki s področja turizma. 

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. 

Deli to novico z ostalimi