S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja za dvig splošnih kompetenc

Evropska sredstva za razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja za dvig splošnih kompetenc

Ljubljana, 3. november 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Razvoj in udejanjanje inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja za dvig splošnih kompetenc«, ki ga bo predvidoma jutri objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 12,6 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma dobrih 10 milijonov evrov.

Cilj javnega razpisa je prispevati k razvoju inovativnih učnih okolij za spodbujanje aktivnosti, ki prispevajo k dvigu splošnih kompetenc otrok, učencev in dijakov. V tem okviru se bo posodabljalo učna okolja in uveljavljalo nove pristope ter pedagoške prakse, tudi z vključevanjem novih tehnologij. Z njimi se bo zagotavljalo dvig splošnih kompetenc otrok, učencev in dijakov v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, še posebej na področju bralne, naravoslovne, matematične in digitalne pismenosti. Pri učencih se bo še dodatno krepila sposobnost kritičnega mišljenja in reševanja problemov ter spodbujala kulturna zavest in izražanje.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi