S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za regijski promocijski center Vrata v Pomurje

Evropska sredstva za regijski promocijski center Vrata v Pomurje

Ljubljana, 22. maj 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitvi o finančni podpori za projekt »Vrata v Pomurje  ̶  regijski promocijski center«. Skupna višina sredstev, namenjenih za projekt, znaša 4,4 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj manj kot  2,1 milijona evrov.

Mestna občina Murska Sobota bo z umestitvijo slovenskega paviljona s svetovne razstave Expo v Milanu ob soboško jezero in vzpostavitvijo regijskega promocijskega centra v njem odpravila funkcionalno, fizično in okoljsko degradacijo tega območja.

Nove vsebine in namembnost bodo prispevale k revitalizaciji območja, ki s postavitvijo edinstvenega in atraktivnega objekta s stičiščem turistične in gospodarske promocije regije ne bo več zapuščeno. Ureditev infrastrukture in s tem dostopnost območja, postavitev novih objektov, ureditev okolice in nove turistično-rekreativne dejavnosti bodo prispevali k novi kakovosti prostora za lokalno prebivalstvo kot tudi obiskovalce. Projekt je je pomemben tudi z okoljskega vidika, saj bodo v tem okviru zaključeni vsi izkopi gramoza v okolici, kar bo odpravilo nadaljnje obremenjevanja zemlje in vode.

FOTO: Expo

Več informacij: Ministrstvo za okolje in prostor.

Deli to novico z ostalimi