S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za socialno vključenost otrok in mladih s posebnimi potrebami

Evropska sredstva za socialno vključenost otrok in mladih s posebnimi potrebami

Ljubljana, 11. januar 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo v kratkem objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, znaša skoraj 2,8 milijona evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov celotne vrednosti oziroma okvirno 2,2 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti, namenjenih razvoju novih modelov oz. nadgradnji obstoječih za povečevanje zmožnosti socialnih in poklicnih kompetenc otrok ter mladostnikov s posebnimi potrebami. S tem se bo otroke in mladostnike spodbudilo k večjemu vključevanju v širšo lokalno skupnost ter ustvarjanju priložnosti za delovna okolja, s tem pa za bolj kakovostno samostojno življenje.

Povečanje socialnih in poklicnih kompetenc otrok in mladostnikov bo doseženo z nadgradnjo obstoječih in razvojem novih modelov za gibalno ovirane otroke in mladostnike, oblikovanjem programov usposabljanja z namenom socialne vključenosti v širše okolje in spodbujanjem znanja, višje izobrazbe ter vseživljenjskega učenja; spodbujanjem socialnih in kulturnih kompetenc s posebnim poudarkom na poklicnih kompetencah, povezovanjem šol oz. zavodov z lokalnim okoljem ter starši, oblikovanjem mreže deležnikov, ki lahko tej ranljivi skupini pomagajo pri večjem socialnem vključevanju in morebitnih priložnosti za vstop v delovno okolje ter usposabljanjem izvajalcev.

Za sredstva javnega razpisa bodo lahko kandidirali zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami za gluhe, gibalno ovirane, slepe oz. slabovidne otroke in mladostnike ter osnovne šole s prilagojenimi programi.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi