S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij

Evropska sredstva za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij

Ljubljana, 25. januar 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za Javni razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije »GOŠO 3«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki bo Ministrstvo za javno upravo objavilo predvidoma jutri, znaša 18,5 milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 14,8 milijona.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij, ki bodo gospodinjstvom omogočala širokopasovni dostop s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s in elektronske komunikacijske storitve preko teh omrežij na območjih, kjer tem gospodinjstvom tak dostop do širokopasovnih elektronskih komunikacijskih storitev še ni omogočen in kjer hkrati ni tržnega interesa za gradnjo takih širokopasovnih omrežij, ki bi tak dostop omogočala.

V Vzhodni kohezijski regiji se bo tako širokopasovno uredilo območje belih lis v lokalnih skupnostih na območju Savinjske, Zasavske, Posavske statistične regije, statistične regije Jugovzhodna Slovenija in Primorsko - notranjske statistične regije, v Zahodni kohezijski regiji pa območje belih lis v lokalnih skupnostih na območju Osrednjeslovenske,  Gorenjske, Goriške in Obalno - kraške statistične regije.

Za sredstva javnega razpisa lahko kandidirajo prijavitelji, ki so registrirani kot operaterji elektronskih komunikacij.

Več informacij: Ministrstvo za javno upravo.

Deli to novico z ostalimi