S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije

Evropska sredstva za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije

Ljubljana, 13. julij 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije GOŠO 3A, ki ga bo predvidoma naslednji petek objavilo Ministrstvo za javno upravo. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 13,6 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 10,9 milijona evrov. 

Namen javnega razpisa bo sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij, ki bodo gospodinjstvom omogočala širokopasovni dostop s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s in elektronske komunikacijske storitve preko teh omrežij na območjih, kjer tak dostop do širokopasovnih elektronskih komunikacijskih storitev še ni omogočen in kjer hkrati ni tržnega interesa za gradnjo takih širokopasovnih omrežij, ki bi tak dostop omogočala.

Prispevek javnega razpisa na programskem območju kohezijska regija Vzhodna Slovenija znaša nekaj manj kot 7,6 milijonov evrov, v kohezijski regiji Zahodna Slovenija pa nekaj več kot 6 milijonov evrov.

Več informacij: Ministrstvo za javno upravo.

Deli to novico z ostalimi