S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2016 in 2017

Evropska sredstva za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2016 in 2017

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila »Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2016 in 2017«. Sredstva v skupni vrednosti treh milijonov evrov prispeva Evropski sklad za regionalni razvoj. Razpis, ki ga bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo v kratkem, se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah.

Namen javnega razpisa je preko sofinanciranja upravičenih stroškov individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini podjetjem povečati možnost predstavitve izdelkov/storitev mednarodni poslovni javnosti, povečati možnosti poslovnega sodelovanja podjetij s tujimi partnerji, povečati mednarodno konkurenčnost podjetij in zvišati stopnjo internacionalizacije podjetij.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje upravičenih stroškov individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini, pri čemer za mednarodni sejem velja sejem, ki je vpisan v mednarodnem registru sejmov M+A ExpoDataBase ali v mednarodnem registru sejmov AUMA in ki ima vsaj 10 odstotkov tujih razstavljavcev med vsemi razstavljavci.

Koriščenje sredstev bo možno v letih 2016 in 2017. Predvideno sofinanciranje v posameznih letih ne bo višje od 1,5 milijona evrov.

Cilj javnega razpisa je podpreti vsaj 150 podjetij na leto pri njihovih individualnih predstavitvah na sejmih v tujini.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija.

Deli to novico z ostalimi