S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za sofinanciranje tržnih raziskav na tujih trgih v letih 2016 in 2017

Evropska sredstva za sofinanciranje tržnih raziskav na tujih trgih v letih 2016 in 2017

 Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila »Javni razpis za sofinanciranje tržnih raziskav na tujih trgih v letih 2016 in 2017«. Sredstva v skupni vrednosti 500.000 evrov prispeva Evropski sklad za regionalni razvoj. Razpis, ki ga je danes objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izdelave tržnih raziskav podjetij, ki so prisotna na tujih trgih, s ciljem prodora obstoječih izdelkov/storitev ali skupin izdelkov/storitev (v nadaljevanju: izdelkov) na nov tuj trg in prodora novih izdelkov na obstoječ tuj trg ali na nov tuj trg.

 Tržna raziskava po tem razpisu je strukturiran prikaz pridobljenih podatkov o trgu in konkurenci, pridobljen pretežno iz primarnih virov podatkov s ciljem:

• identifikacije in ocene novih tržnih/izdelčnih priložnosti prijavitelja,

• ocene ustreznosti izdelkov prijavitelja za potrebe tujega trga,

• priprave načrta za prilagoditev izdelkov prijavitelja potrebam tujega trga,

• identifikacije ustreznih prodajnih kanalov prijavitelja na tujem trgu.

Namen javnega razpisa je, da se s sofinanciranjem tržnih raziskav na tujih trgih izvoznim podjetjem, ki vstopajo na nov tuj trg oziroma širijo in diverzificirajo svoje poslovanje na tujih trgih, olajšajo odločitve pri vstopu oziroma načinu vstopa na izbran tuj trg ter znižuje vstopne stroške.

 Cilj razpisa je podpreti do 111 podjetij pri izdelavi tržnih raziskav na tujih trgih in jim s tem znižati tveganje vstopa na izbran nov tuj trg oziroma znižati tveganje vstopa na obstoječi tuj trg z novim proizvodom.

 Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija

 

Deli to novico z ostalimi