S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbude pri zaposlovanju mladih

Evropska sredstva za spodbude pri zaposlovanju mladih

Ljubljana, 26. april 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Spodbude za zaposlitev mladih«. Skupna višina sredstev, namenjenih za program, je dobrih 3,7 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 3 milijone evrov.

Program bo mladim do vključno 29. leta, ki bodo uspešno, s potrjenim podjetniškim načrtom, zaključili podjetniško usposabljanje v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje projektov spodbujanja podjetništva med mladimi 2017–2019, omogočil prehod v subvencionirano samozaposlitev v gospodarskih subjektih, novoustanovljenih s strani teh oseb. Mladim, ki pa bodo uspešno zaključili inovativne projektne aktivnosti v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje inovativnih projektov za zaposlovanje mladih za leti 2018–2019, pa bo omogočen prehod v subvencionirano zaposlitev pri delodajalcih, ki bodo pred tem izbrani na javnem povabilu in se bodo prav zaradi subvencije lažje odločili za njihovo zaposlitev. S tem se bo spodbujalo prvo ali ponovno vključitev mladih na trg dela in hkrati dolgoročno povečevalo njihove zaposlitvene možnosti.

Subvenciji za samozaposlitev in za zaposlitev osebe pri delodajalcu znašata 5.000 evrov za vsaj 12 mesecev neprekinjenega dela za polni delovni čas. Pričakuje se, da bo zaposlitev po izteku 12 mesecev ohranilo 72 odstotkov vključenih mladih iz Kohezijske regije Vzhodna Slovenija in 75 odstotkov iz Kohezijske regije Zahodna Slovenija.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi