S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbude v okviru iniciative EUREKA

Evropska sredstva za spodbude v okviru iniciative EUREKA

Ljubljana, 29. junij 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori javnega razpisa za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA 2017, ki ga bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo predvidoma jutri. Skupna višina sredstev za izvedbo javnega razpisa znaša 5,3 milijona evrov, od tega Evropski sklad za regionalni razvoj prispeva 4,2 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je omogočiti podjetjem, ki svojo dejavnost izvajajo na območju Slovenije, da se polnopravno vključujejo v projekte na vseh tehnoloških področjih programa EUREKA. Projekti morajo biti skladni s cilji Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014–2020 in s prednostnimi področji uporabe Slovenske strategije pametne specializacije.

Cilj razpisa je podjetjem omogočiti pogoje, da ostajajo v koraku z evropskimi raziskovalno-razvojnimi in podjetniškimi trendi.

Nepovratna sredstva bodo dodeljena vsaj 10 upravičencem.

Več: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi