S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje izvajanja raziskovalno-razvojnih projektov

Evropska sredstva za spodbujanje izvajanja raziskovalno-razvojnih projektov

Ljubljana, 5. januar 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Spodbujanje izvajanja raziskovalno-razvojnih projektov (TRL 3-6)«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 45 milijonov evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo zanj prispeval 36 milijonov evrov.

Predmet javnega razpisa, ki ga bo predvidoma danes objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, je sofinanciranje izvajanja večletnih (najmanj 24 mesecev) projektov, usmerjenih v raziskave in razvoj novih tehnoloških rešitev ter novih produktov, storitev in procesov. Cilj je podpreti projekte, usmerjene k novim produktom in storitvam z visoko dodano vrednostjo in z izkazanim tržnim potencialom na mednarodni ravni ter posledično večje konkurenčnosti na globalni ravni.

Javni razpis je namenjen spodbujanju projektov, ki povezujejo akademsko sfero in gospodarstvo. Spodbudil bo raziskovalno-razvojne projekte s koncentracijo znanja in kompetenc, znanstveno in tehnološko odličnostjo s tržnim potencialom v globalnih mrežah in verigah vrednosti, ki bodo trajni (tudi po obdobju sofinanciranja) in imajo tudi sposobnost vlaganja lastnih sredstev.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi