S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje pripravništev

Evropska sredstva za spodbujanje pripravništev

Ljubljana, 3. december 2015 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za program »Spodbujanje pripravništev« v skupni vrednosti 1,8 milijona evrov. Zanj bo Evropski socialni sklad prispeval skoraj 1,5 milijona evrov v okviru izvajanja evropske kohezijske politike 2014–2020.

Program je namenjen iskalcem prve zaposlitve po pridobljeni stopnji in vrsti izobrazbe, kot jo predpisuje Zakon o socialnem varstvu, njegov cilj pa je večja zaposljivost oseb s tega področja, krepitev socialno varstvenega sektorja za izvajanje posameznih socialnovarstvenih programov in s tem zagotavljanje kakovostnejših storitev za uporabnike socialno varstvenih programov.

Cilj programa je izvesti do 100 zaposlitev (od tega 40 v vzhodni in 60 v zahodni kohezijski regiji) iskalcev prve zaposlitve, ki imajo pogoje za opravljanje pripravništva na področju socialnega varstva, in usposabljanje za delo na tem področju z namenom pridobivanja in krepitve njihovih sposobnosti, znanj, veščin ter spretnosti.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi