S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje razvoja in uporabe novih poslovnih modelov za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti

Evropska sredstva za spodbujanje razvoja in uporabe novih poslovnih modelov za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti

Ljubljana, 28. februar 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Spodbujanje razvoja in uporabe novih poslovnih modelov za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti«. Za naložbo v vrednosti 11,13 milijona evrov, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 8,13 milijona.

Namen programa je podpora 60 malih in srednjih podjetij z več kot 20 zaposlenimi pri vključevanju trajnostnih vidikov v njihove poslovne procese. Na ta način bodo podjetja napredovala pri uvajanju najnaprednejših standardov in kompetenc, ki omogočajo izkoriščanje potencialov mednarodnega trga in hitrejše vključevanje v globalne verige vrednosti.

Splošni cilj programa je prispevati k dvigu mednarodne konkurenčnosti in izvozne intenzivnosti malih in srednjih podjetij preko uravnoteženega razvojnega pristopa za doseganje širših pozitivnih učinkov na okolje, družbo, ekonomski razvoj in poslovni izid.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi