S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje

Evropska sredstva za spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »javni razpis »Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje 2«. Skupna višina javnih sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, znaša 463.000 evrov. Evropski socialni sklad prispeva 80 odstotkov oziroma 370.000 evrov.

Namen javnega razpisa je povečevanje zmožnosti socialnih in poklicnih kompetenc otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. To jih bo spodbudilo k večjemu vključevanju v širšo lokalno skupnost, ustvarjene pa bodo tudi priložnosti za delovna okolja in s tem za bolj kakovostno samostojno življenje. V okviru razpisa bodo sofinancirane aktivnosti, namenjene razvoju novih modelov oz. prilagoditvi in nadgradnji modelov za povečevanje zmožnosti socialnih in poklicnih kompetenc.

Na razpis se lahko prijavi zavod za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami za gluhe, gibalno ovirane, slepe in slabovidne otroke in mladostnike ter osnovna šola s prilagojenim programom.

Z javnim razpisom bo dodeljen preostanek sredstev iz javnega razpisa »Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje«, ki je bil potrjen januarja letos, in v okviru katerega je bilo izbranih manj od predvidenega števila operacij. Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi